Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
- KOMMERSIELL MARKEDSFØRING -
Annet

5 tips til å forbedre CV-en din!

Mange er nervøse når det kommer til jobbintervju. Hemmeligheten er at en god CV gjør meste av jobben for deg. Får man invitasjon til intervju er man allerede over halvveis i mål. Søk etter CV eksempel på nett og bli inspirert. I samarbeid med Jobseeker gir vi deg også 5 tips til å forbedre CV-en din og få drømmejobben i dag!

1. OPPDATER CV-EN
Det er ikke alltid vi har tid til å oppdatere CV-en mellom jobb, men det er en god hjelp å gjøre det regelmessig. Slik er man alltid forberedt på å sende CV-en til ny arbeidsgiver skulle det være nødvendig. Oppdater CV-en med de siste erfaringene dine før du søker på ny jobb.

 

2. SØKELYS PÅ DET VIKTIGSTE
Husk at en arbeidsgiver i gjennomsnitt bruker 6-8 sekunder å se på en CV. Gi arbeidsgiver det beste førsteinntrykket ved å gjøre jobben for dem! Begynn med seneste erfaringer først, og tidligste erfaringer sist. CV-er bør være korte og er vanligvis ikke lengre enn 1-2 sider. Utdanning, arbeidserfaring eller relevante ferdigheter kan komme først. Ha klar og tydelig språkbruk, med korte setninger og unngå slitsom ordbruk. Formuler prestasjoner med tall om mulig, f.eks. «Jeg holdt 12 fokusgrupper med studenter». Søkelys på det viktigste.

 

3. SKREDDERSY
En god CV er en som er skreddersydd til industri. CV-formatet forandrer seg ofte fra en industri til en annen. Søk etter CV eksempel på nett og finn ut hvilke søkeord som er relevant for jobben du vil søke på. Har du mange forskjellige jobberfaringer er det ikke sikkert det er plass til alt, og noen tidligere erfaringer er ofte ikke relevant til den nye jobben. Skreddersy CV-en med de viktigste erfaringene. Vil du vise eksempler på ditt arbeid f.eks. kunst eller tekster, kan du ha disse tilgjengelig for arbeidsgiver. Legg ved lenker til det beste arbeidet og ikke glem å vise til lignende oppgaver.

 

4. FORBEDRE DESIGN
CV-er forandrer gjerne design fra en industri til en annen. Finn ut hvordan CV-er fra din valgte industri pleier å se ut. Er du i en kreativ industri som f.eks. grafisk designer er det fint å bruke CV-en som en mulighet til å vise hva du kan. Finn CV eksempel og en rekke maler tilgjengelig på nett, med mange fine design å velge mellom. En flott måte å forbedre en allerede super CV!

 

5. KORREKTURLES
Når CV-en er ferdigskrevet, er det veldig fristende å sende den med en gang. Ta gjerne en liten pause først. En times pause fungerer fint, og en hel dag er enda bedre. Ett av de viktigste stegene for en god CV er å korrekturlese til slutt, før man sender den inn.

 


KONKLUSJON
Det å lage en god CV er ikke så komplisert. Ikke glem at internettet er en fantastisk ressurs med mange CV eksempel tilgjengelig fra diverse industrier. Hold deg til de 5 tipsene. Skriv en CV som er oppdatert med dine siste erfaringer og hold søkelyset på dine viktigste ferdigheter. Skreddersy CV-en til industrien, forbedre CV designet og korrekturles senere etter at du har gjort deg fornøyd med CV-en.

 

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord