Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
- KOMMERSIELL MARKEDSFØRING -
Annet

Slik får du riktig lys i studietiden

En av nøklene med studietiden er å ha en hybel hvor man trives. Et viktig redskap som man kanskje ikke tenker helt over i den sammenheng er belysningen man har i hjemmet.

Riktig belysning i hjemmet er med på å holde deg oppkvikket og fokusert i det daglige. De forskjellige rommene krever ulik belysning, det samme gjør stedene i hybelen hvor du skal gjøre forskjellige ting.

Ved kontorpulten, lesekroken og på badet trenger man funksjonsbelysning. Dette er et skarpere lys som skal gjøre det enkelt å se det du holder på med, og da er det viktig at det er såpass sterkt at du ikke blir sliten i øynene.

Stemningslys er for eksempel lyset i vinduet eller på komoden. På små studenthybler eller leiligheter kan det være et tips å ha lys som går oppover i taket, noe som får rommet til å virke større. Lyset er med på å gjøre det hjemmekoselig, og du kan med detaljbelysning sette den siste lille piffen på innredningen.

Confident Living mener at man må fokusere på funksjonsbelysning først, og dette er nok spesielt viktig for studenter som skal være effektive i studietiden sin.

Du kan lese alle tipsene til god belysning hos Confident Living her.

Tulip Clip 1, et godt alternativ for deg som ønsker en funksjonsbelysning. Denne kan du enkelt feste i en plate eller bord med den innebygde klemmen. Denne koster ca. tre hundrelapper hos Confident Living.

Tulip Clip 1, et godt alternativ for deg som ønsker en funksjonsbelysning. Denne kan du enkelt feste i en plate eller bord med den innebygde klemmen. Denne koster ca. tre hundrelapper hos Confident Living.Mørketid

Høsten er i anmarsj og da kommer mørketiden sigende og dagene blir kortere. I vinterhalvåret er det viktig å sikre at man har nok lys hjemme for å holde piffen oppe i de mørkeste månedene.

Her ser du oversikt over når det er mørketid

Grunnen til at man blir trøttere på morgenen når sola ikke er like aktiv er fordi søvnhormonene påvirkes av sollyset. Dermed vil det være en positiv påvirkning om man får lyst opp hjemmet på morgenen og dagtid.

Generelt våkner man mer av å ha det litt mer opplyst rundt seg, og fordi det er mørkt ute får man mer energi av å ha et godt lys inne. Noe som er spesielt viktig i eksamenstiden i det første semesteret, da kan du bruke lys som en oppkvikker.

Sliter du derimot med å få sove er et godt tips å dempe belysningen i timene frem mot leggetid, samtidig som det ikke hjelper på å bruke telefon, PC eller nettbrett rett før man skal sove.

Her ser du PJ80, et vesentlig dyrere alternativ for deg som ønsker funksjonsbelysning. Denne gulvlampen kan du stille inn alt etter behov og ønske. Fås kjøpt for overkant av 5-tusen kroner hos Confident Living.

Her ser du PJ80, et vesentlig dyrere alternativ for deg som ønsker funksjonsbelysning. Denne gulvlampen kan du stille inn alt etter behov og ønske. Fås kjøpt for overkant av 5-tusen kroner hos Confident Living.

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord