Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
Studentliv

8 tips til å jobbe effektivt hjemme

Vi er nå inne i en litt annerledes hverdag enn vi er vant til, og de fleste av oss må studere eller jobbe hjemmefra. Mange kan slite med å jobbe effektivt hjemmefra, og sklir lett ut av de vanlige rutinene. Her er 8 tips til hvordan du skal unngå dette og ha effektive dager hjemme.

1. Lag en plan for hva du skal gjøre
Lag en plan for hva du skal gjøre i løpet av en dag. Skriv konkrete oppgaver du skal fullføre, og hold deg til dette. På denne måten har du noe konkret å holde deg til, slik at du unngår å bli distrahert av andre ting. 

2. Legg bort sosiale medier
Denne sier seg selv, de største fristelsene må bort. Det kan være vanskelig, men hvis du leser to sider og swiper på Instagram i 20 minutter blir ikke lesingen særlig effektiv. Legg bort mobilen og slå den på lydløs slik at du ikke blir fristet. 

3. Start dagen med dine vanlige morgenrutiner
Gjør deg klar om morgenen som du vanligvis gjør før en arbeidsdag eller før skolen. Ikke sitt i joggebukse hele dagen. Du føler deg mer fresh og mer mentalt klar for en arbeidsdag dag!

4. Diskuter med andre digitalt
Sitter du fast og føler at du ikke skjønner noen ting? Ring en studievenn eller Facetime, slik at dere kan gå gjennom det sammen. 

5. Ha strukturerte pauser
Husk å ta pauser! Hva med å ta pauser på samme måte som forelesningene er lagt opp? Du kan for eksempel jobbe i 45 minutter, og ha 15 minutter pause. Prøv å ikke bruk pausene på sosiale medier, selv om dette kan være vanskelig å unngå. Du kan for eksempel ringe noen, ta en pause sammen med de du bor med eller ta noen tøyeøvelser. 

6. Lag en fast kontorplass
Ikke sitt i sofaen eller sengen og les. Lag deg en fast kontorplass som er dedikert til lesingen eller jobbingen din. Slik har du et skille mellom hvor du jobber, og hvor du slapper av og tar pauser. 

7. Gi deg selv belønninger
Etter jobbing eller lesing kan det være greit med noen belønninger. Det kan være noen episoder av favorittserien din, et fotbad, ansiktsmaske eller spilling. Gjør noe du liker og som du vet at du kan glede deg til å gjøre etter du er ferdig med å lese.

8. Oppretthold en døgnrytme
Selv om du kanskje ikke har forelesninger eller jobb å møte opp til, er det viktig å opprettholde din normale døgnrytme, slik at hverdagen blir tilnærmet lik din vanlige hverdag. 


Mange sliter kanskje med å jobbe effektivt hjemme. Der er dermed viktig å finne teknikker som passer for deg. Prøv deg fram og test ulike teknikker. Tenk positivt, og gjør det beste ut av situasjonen! 

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord