Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å bruke vår nettside samtykker du samtidig til våre retningslinjer for bruk av informasjonskapsler
Studentliv

Innboforsikring for studenter

Har du sjekket om du har innboforsikring mens du studerer? Mange har nok ikke tenkt på om eiendelene deres er forsikret mens de studerer, det kan virke som du egentlig ikke trenger forsikring, for hva har man vel av verdier som student?

Det kan være lett å tenke at man ikke har så mye å forsikre, men det har du garantert! Se deg rundt på hybelen eller i leiligheten din. Hva vil det koste om uhellet er ute (brann, vann, tyveri osv.) for deg hvis du må kjøpe ny dyne, pute, sengeklær, håndklær, pc, musikkanlegg, alle klærne dine, skoene, sekkene, bagger, kofferter, Playstation, tv? Kanskje har du leid umøblert også? Hva om sykkelen din blir stjålet?

Heldigvis for mange er de dekket av foreldrenes innboforsikring. I mange forsikringsselskap gjelder denne så lenge du ikke har meldt flytting i folkeregisteret og du er under 20 eller 21 år. Vilkårene kan være noe ulik fra selskap til selskap.
Det er en forsikring i seg selv å sjekke ut om du er omfattet av dine foreldre/foresattes innboforsikring. Hvis du ikke er omfattet av dette er det lurt å undersøke hvordan du billig og enkelt kan skaffe din egen.

Det er mange forsikringsselskap på markedet, mange av disse har forsikringer som er tilpasset oss som er unge. Prisene varierer og hos flere kan det lønne seg å kjøpe flere forsikringer samlet. F.eks reiseforsikring og innboforsikring. Her må du huske å sjekk de ulike vilkårene. Hos noen er du forsikret fra du går ut døra og hos andre må du ha en overnatting borte før reiseforsikringen trer inn ved skade.

En annen mulighet for å få gode priser og vilkår på innboforsikringen er å organisere seg som elev-/lærling-/studentmedlemskap i en fagorganisasjon. Mange fagorganisasjoner har forhandlet frem gode forsikringsordninger for sine medlemmer. Du kan fort spare mange hundrelapper i året. Vær obs på at noen har en grense for hvor mye du kan tjene mens du er studentmedlem.

Jeg skal ikke fortelle deg hvilket forsikringsselskap eller eventuelt hvilken fagorganisasjon du skal velge. Ingen nevnt og ingen glemt. Men det viktigste er å sjekke om du er forsikret!

Tilbake til bloggen

Logg inn
Eller Bli medlem gratis Jeg har glemt mitt passord